Trafikverkets Logotyp

Trafikverket har ersatt Banverket och Vägverket

Den 1 april 2010 bildades Trafikverket. Vår uppgift är att planera och utveckla ett effektivt och hållbart transportsystem. All information på banportalen.se förs successivt över till trafikverket.se. Besök gärna www.trafikverket.se

 
logotyp

logotyp

 

Information flyttad till trafikverket.se

Större delen av informationen från Banportalen finns istället på Trafikverkets externa webbplats. Besök trafikverket.se och använd gärna sökmotorn för att hitta det som du söker.
Gå till www.trafikverket.se/foretag (öppnas i nytt fönster)


Inloggning till system och tjänster kvar på Banportalen

Du loggar fortfarande in till Banportalens system och tjänster från den här webbplatsen. Klicka på Logga in-länken uppe till höger på sidan.

Fungerar inte inloggningen? 
Ring Trafikverkets användarstöd, telefon: 010-125 10 10.

Saknar du användarkonto och behörighet? 
Läs om hur du gör med ansökan om användarkonton och behörigheter.

Nyheter

Planerat underhåll av it-miljön den 21–23 November 2014-11-19 Med start fredag den 21 november klockan 18.00 kommer ett tekniskt underhållsarbete att utföras i it-miljön. Om du inte kommer åt ett system så kan du vänta någon minut och försöka igen, eftersom det bara blir korta avbrott. De flesta system är berörda, även de i Banportalen. Underhållet beräknas vara klart under söndag den 23 november senast klockan 23.00 Nyheter i Här & Nu från och med 2014-11-17 2014-11-11 – På sträckor med automatisk tidrapportering (avläsningar) av tågens aktuella lägen finns nu en funktion som i tåglägesbilder varnar för när en förväntad automatisk tidrapport uteblir, för att uppmärksamma att ett tåg kör för sakta eller står stilla. Det gäller även på tågens starttrafikplats. Varningen visas på den senaste tåglägesrapport som skapats i tågets väg och indikeras efter tre minuter med en stjärna och efter fem minuter med två stjärnor. Stjärnorna försvinner när tåget får en avläsning, en manuell tidrapport eller en beräkning på aktuell trafikplats alternativt längre fram i tågets väg. – Listan över tåg som påverkats av en händelse ändras från att visa tåg som rapporterats med händelsen som orsak, till att visa en lista över tåg som påverkats eller kan komma att påverkas inom tio dygn framåt eller bakåt i tiden med hänsyn till tågens verkliga lägen så att t.ex. ett försenat tåg som enligt tidtabellen skulle hunnit passera ändå inkluderas i listan. – För ett tåguppdrag som har utgångsdatum dygnet före första tåget som ingår i uppdraget visas nu rätt datum i fönsterlisterna, och i periodinformationen visas plustecken för tiderna i den tidtabell som startar dygnet efter tåguppdraget.